Ontvang gratis tot 3 offertes voor Frankeermachine

Hoeveel post (brieven, aangetekende zendingen, pakjes) verstuurt u gemiddeld?
Minder dan 10 per dag
10 tot 50 per dag
50 tot 100 per dag
Meer dan 100 per dag
Heeft u reeds een frankeermachine?
Ja
Neen
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


frankeermachine offerte

Welk materiaal moet u bestellen voor uw frankeermachine?

Offertes: vergelijken  Rubriek: 1. Frankeermachine
Benodigdheden Frankeermachine

Om correct te frankeren moet u specifiek materiaal aanschaffen (documenten, materiaal om te frankeren of waar u verzendingen kunt plaatsen,…). Alsook andere kantoorbenodigdheden, kan de stock van frankeermateriaal snel uitverkocht zijn. Het is dus belangrijk om een nieuwe bestelling van materiaal te plaatsen om volgende verzendingen te kunnen uitvoeren.

Frankeermateriaal

1. Inkt

Inkt is het centrale element van uw machine. Wanneer er niet genoeg inkt aanwezig is in de frankeermachine, zullen de frankering niet duidelijk afgedrukt zijn. Net zoals een klassieke printer, heeft u best een aantal inkt cartridges in voorraad.

Deze inktpatronen bestelt u best bij de leverancier van uw frankeermachine. Dit is het geval bij paketten en

2. Frankeeretiketten

Sommige zendingen zijn moeilijk te frankeren door hun vorm. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij postpakketten. Zendingen die groter zijn kunnen niet in de voorbestemde frankeerruimte. In dit geval kunt u gebruik maken van frankeeretiketten die u kunt bedrukken met de frankeermachine en vervolgens bijvoorbeeld op het pakket kunt kleven. Deze etiketten kunt u aankopen bij uw leverancier.

Documenten

3. Aangetekende zendingen

Het is mogelijk om uw gevoelige zendingen te versturen met een frankeermachine. Hiervoor heeft u specifieke documenten nodig (afgiftebewijzen, afgiftelijsten,…). U kunt deze documenten gratis bestellen op www.bpost.be/aangetekend. Bovendien zijn deze ook beschikbaar in het postkantoor of PostPunt.

4. Internationale brieven

A PRIOR-etiketten zijn nodig wanneer u internationale zendingen wilt versturen. Hiervoor brengt u een zelfklevend etiket A PRIOR aan. U kunt deze bestellen op www.bpost.be/materiaal. Ze zijn ook beschikbaar in het postkantoor of PostPunt.

5. Pakketten

Om een pakket correct te frankeren moet het specifieke documenten bevatten:

 •  bpack-etiketten voor nationale pakketten: Er is een online procedure om gepersonaliseerde bpack-etiketten te bestellen:
 1. Surf naar www.taxipost.be/etiket
 2. Vul het identificatienummer van uw frankeermachine in en uw bedrijfsgegevens.
 3. Vul het gewenste aantal etiketten in. U kunt er maximaal 250 bestellen.
 • bpack world-borderellen: Wanneer u kilopost internationale-pakketten wilt verzenden moeten deze worden voorzien met een BPI104-borderel. U kunt deze gratis bestellen op
 • douanedocumenten: Wanneer u een pakket wilt verzenden buiten de Europese Unie, moet er een douanedocument CN23 bijgevoegd worden. U kunt ze gratis downloaden op www.bpost.be/bpack in de rubriek internationale pakketten. Daarnaast kunt u ze ook in uw postkantoor verkrijgen of PostPunt.

Afgiftemateriaal

6. Rode enveloppen

Deze enveloppen dienen om zendingen in de rode brievenbussen van bpost te deponeren. Voor u ze deponeert, dient u deze in een rode enveloppe te stoppen. U kunt deze bestellen bij uw leverancier of zelf maken.


Op zoek naar een specialist in frankeer machines? Stuur hier uw aanvraag en ontvang snel tot 3 offertes van leveranciers. Deze offertedienst is volledig gratis en vrijblijvend.


Aanverwante artikelen:

 1. Lexicon voor een frankeermachine
 2. Met welke datum moet ik frankeren?
 3. Wanneer doe je de overstap naar een frankeermachine?
 4. Frankeer uw brieven in sneltempo
 5. Geautomatiseerde postverwerking, een efficiënte manier van werken